Hoe je de perfecte kamer inrichten voor je zoon

Ben je samen met je zoon aan het brainstormen over wat hij wil veranderen aan zijn kamer nu hij wat ouder aan het worden is? Dat is volkomen begrijpelijk. Iedereen heeft soms wat nood aan verandering! Wij geven je in dit artikel enkele nieuwe ideeën die ervoor zorgen dat de kamer van je zoon gloednieuw aanvoelt.

Kies een leuk thema uit

Wat heeft een echte coole jongenskamer altijd? Een leuk thema, ongeacht of je zoon zich in zijn beginnende tienerjaren bevindt of bijna de twintig nadert. Zet even de interesses van je zoon op papier, zodat je een overzicht hebt van wat de mogelijke opties zijn voor het thema.

Is hij geïnteresseerd in muziek? Dan kan je een platenspeler in de kamer zetten en aan de muur enkele platen hangen. Misschien heeft hij eerder een passie voor voetbal? Denk dan aan een leuke nachtlamp in de vorm van een voetbal en een poster van zijn favoriete voetbalspeler. Als je zoon al wat ouder is en geen interesse heeft in een ‘jongensachtige’ kamer, dan kan je nog steeds een samenhangende stijl zoals Scandinavisch of industrieel uitzoeken.

Verlichting

Wie graag een verandering van sfeer wil in zijn kamer, kan ook spelen met de verlichting. Zorg ervoor dat er een goede combinatie van natuurlijk en kunstmatig licht is. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor vouwgordijnen, die je eenvoudig omhoog en omlaag kan doen om zo de inval van natuurlijk licht te controleren. Dit combineer je dan met enkele leuke, originele lampen die een extra persoonlijke touch geven aan de kamer van je zoon. Houd steeds rekening met het thema van de kamer om alles als een geheel te laten lijken.

Werk- en rustplek

Rusten en werken, dat zijn de twee doeleinden van een kamer. Het is dan ook aan te raden om hier in de kamer een duidelijk onderscheid in te maken. De rustplek kan je duidelijk afbakenen door een mooi tapijt uit te kiezen, waar je een zetel op kan zetten en eventueel een televisie met een Playstation als je je zoon helemaal gelukkig wil maken. Aan de andere kant van de kamer kan je dan een stijlvol bureau plaatsen waar gewerkt moet worden. Niet te vergeten, de keuze van bureau en bureaustoel moet ook een doordachte keuze zijn om de kamer persoonlijkheid te geven.

 

0 Shares:
Relevant